Nesreća

Skuterom na pedalinu: Djevojčica teško ozlijeđena u Neumu

Lučke kapetanije Neum su nam kazali da se pedalina nalazila na nedozvoljenoj udaljenosti od obale, odnosno, na 150 metara.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 08. 2021. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petogodišnja djevojčica, državljanka Švicarske, teže je ozlijeđena u Neumu kad je na pedalinu na kojoj se nalazila naletio skuter na kojem su bila dvojica muškaraca.

MUP HNŽ-a izvijestio je kako je 3. kolovoza oko 18:50 sati PS Neum obaviještena da je u naselju Surdup 2 u Neumu došlo do prometne nezgode na moru.

''Tom prilikom je Jet ski naletio na pedalinu kojim je upravljao I.M.(2001) iz Sarajeva i maloljetna osoba I.E.(2016) koja je tom prilikom zadobila ozljede neutvrđenog stupnja. O svemu je odmah obaviještena Lučka kapetanija, inspektori prometa i veza i dežurni tužitelj'', naveo je MUP.

Kako je pak potvrđeno za Dnevni avaz iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, djevojčica se nalazila na pedalini, zajedno s još četiri osobe, kada ih je u jednom trenutku udario skuter na kojem su bila dva muškarca.

Nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Neum djevojčica je kolima Hitne pomoći prevezena u dubrovačku bolnicu. Neslužbeno, zadobila je ozljede glave.

Lučke kapetanije Neum su nam kazali da se pedalina nalazila na nedozvoljenoj udaljenosti od obale, odnosno, na 150 metara.

S druge strane, skuter koji je trebao od plaže biti udaljen 300 metara u jednom trenutku se, kako je Avazu rekao Stojan Šutalo iz Lučke kapetanije Neum, primaknuo pedalini, a potom je udario i to u stranu na kojoj se nalazila i djevojčica, a koja je glavom udarila o skuter.

Zanimljivo je da je skuter, kako je to naknadno utvrđeno, registriran za osobne potrebe, dok je vlasnik pedaline, navodno, negirao da je on iznajmio plovilo, navodi Avaz.

 

Kopirati
Drag cursor here to close