SIPA

''Skuter III'': Uhićeno 10 osoba, pretresi na više lokacija

Pronađeno je 517 kg rezanog duhana, vage i mašine različitih vrsta za rezanje duhana i punjenje cigareta, 36000 praznih filtera cigareta, mobilni telefoni, municija kalibra 7,62 mm, jedna lovačka puška i jedna automatska puška sa pripadajućom municij
Vijesti / Crna Kronika | 11. 06. 2021. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osam osoba uhićeno je u akciji SIPA-e koja je realizovana pod kodnim nazivom ''Skuter III''. Izvršeni su pretresi na 11 lokacija na području grada Tuzle, općina Lukavac, Pelagićevo, Šamac, Zavidovići, Prnjavor i Ilidža.

''Prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti, koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela ''Organizirani kriminal'', u vezi s krivičnim djelom ''Nedozvoljen promet akciznih proizvoda'', priopćeno je iz SIPA-e.

Pronađeno je 517 kg rezanog duhana, vage i mašine različitih vrsta za rezanje duhana i punjenje cigareta, 36000 praznih filtera cigareta, mobilni telefoni, municija kalibra 7,62 mm, jedna lovačka puška i jedna automatska puška sa pripadajućom municijom. Pronađen je i novac u različitim apoenima i valutama: 64.965 KM, 47.785 eura i 100 dolara, zatim dvije štedne knjižice, 3600 komada kutija cigareta bez akciznih markica, 133284 komada motanih cigara, te drugi predmeti i dokumentacija.

''Uhićene osobe su sprovedene u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i daljeg postupanja. Naredbom je obuhvaćeno 10 osoba, a slobode je lišeno osam koje su, nakon kriminalističke obrade, otpuštene po usmenoj naredbi Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Navedene aktivnosti realizovane su pod nadzorom i naredbama Tužiteljstva BiH i Suda BiH, a uz pružanje pomoći policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstava unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona, Zeničko–dobojskog kantona i Kantona Sarajevo'', priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close