Sudar vlakova

Skrivaju se krivci za smrt trojice strojovođa?!

Upravo formiranje komisije radnici Željeznica FBIH smatraju skandaloznim jer je, prema njihovim riječima, to način da se sakriju pravi krivci…
Vijesti / Crna Kronika | 07. 05. 2019. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ni osam mjeseci od nesreće u Jablanici, kada su u stravičnom sudaru vlakova poginula trojica strojovođa, nema rezultata istrage koju vodi tužiteljstvo Hercegovačko–neretvanskog kantona, potvrdio je za Dnevni avaz glavni kantonalni tužitelj Zdenko Kovač.

''Istraga još traje i vrše se naložena vještačenja'', kratko je kazao Kovač.

U jednoj od najtežih nesreća u Bosni i Hercegovini poginuli su Fehmin Turčinović, Jasmin Ćeranić i Haris Karić. U međuvremenu je formirano i interno povjerenstvo Željeznica FBiH, koja pomaže tužiteljima u istrazi.

Upravo formiranje komisije radnici Željeznica FBIH smatraju skandaloznim jer je, prema njihovim riječima, to način da se sakriju pravi krivci za nezapamćenu željezničku nesreću i smrt trojice strojovođa.

Nedavno je za Avaz Nermin Turčinović, brat Fehmina Turčinovića, jednog od poginulih, kazao da je razočaran odnosom nadležnih prema ovoj nesreći.

''Bojim se da ovaj slučaj željezničke nesreće, u kojoj su trojica izgubila glave, među njima i moj brat Fehmin, ne završi kao slučajevi Dženana Memića i Davida Dragičevića. Nitko ovdje nema nikakve odgovornosti'', kazao je tada Turčinović.

Avaz navodi kako je, jedna od teorija i da je do sudara vlakova došlo zato što na tom dijelu pruge nisu radili autostop uređaji - balize.

Ugrađeni autostop uređaji trebaju, naime, upozoriti strojovođu da smanji brzinu vlaka, da zaustavi vlak naglim kočenjem ako strojovođa ne postupi prema proceduri, odnosno ako iz bilo kojeg razloga prošli pod crvenim svjetlom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close