spasili samoubojicu

Skinuo se gol i bacio u kavez s lavovima, da bi ga spasili ubili lavove

Vijesti / Crna Kronika | 22. 05. 2016. u 14:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muškarac koji se skinuo gol i ušao u kavez s lavovima u zoološkom vrtu u čileanskom Santiagu preživio je, no lavovi su ubijeni.

Vlasti Santiaga potvrdile su kako su morali ubiti dva lava koji su teško unakazili 20-godišnjaka koji je u subotu provalio u njihov brlog, piše Fena.

Franco Luis Ferrada Roman odveden je u obližnju bolnicu i prema pisanjima čileanskih medija u teškom je stanju. Mladić je provalio u njihov kavez, skinuo se i skočio usred skupine lavova, sve pred očima drugih posjetitelja. Lavovi su se odmah počeli “igrati” s muškarcem. U tom trenutku intervenirali su čuvari i upucali dvojicu lavova kako bi spasili život muškarcu.

Ravnateljica zoološkog vrta Alejandra Montalva kaže kako nije riječ o djelatniku vrta. ''Vjerujemo da je ta osoba posjetitelj i da je platio kartu. Potom je neovlašteno ušao u prostor koji nije dopušten posjetiteljima i vjerojatno se popeo na krov lavlje nastambe. Od tamo je skočio u među lavove i skinuo odjeću'', objašnjava ravnateljica.

Ističe kako je duboko pogođena smrću dvoje lavova; mužjaka i ženke; no da nije bilo na raspolaganju sredstva koje bi na vrijeme uspavalo lavove prije nego što bi potpuno rastrgali muškarca.

''Ljudski životi su nam iznimno važni i zato imamo na snazi ovaj protokol'', zaključuje ravnateljica.

No jedna od posjetiteljica koja je gledala užasne prizore kaže kako su čuvari reagirali jako sporo.

“Ušao u nastambu s krova i lavovi su se počeli igrati njime. Tek poslije su ga napali” tvrdi Cynthia Vasquez. Objašnjava kako su prvo zalili lavove vodom, potom evakuirali posjetitelje i tek onda su se začuli pucnjevi. Dodaje kako je muškarac “urlao nešto o Isusu”, a lokalni mediji pišu kako je pronađena oproštajna samoubilačka poruka u kojoj se spominjala apokalipsa. I ostali svjedoci pričaju kako je izvikivao religiozne stvari.

Kopirati
Drag cursor here to close