Tužiteljstvo ŽZH otvorilo istragu

Širokobriježani uzgajali marihuanu i nahuškali psa na policiju

Županijsko tužiteljstvo ŽZH otvorilo je istragu protiv tri osobe iz Širokog Brijega koji su uzgajali 54 stabljike indijske marihuane te koji su na policiju pustili psa ''Američkog stanforda''
Vijesti / Crna Kronika | 17. 10. 2017. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dostavljanja Izvješća o počinjenom kaznenom djelu od strane Policijske uprave Široki Brijeg i dokaza dostavljenih uz isto, Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke otvorilo je istragu protiv tri osobe iz Širokog Brijega M.L. (38), B.R. (38) i I.L. (38) zbog postojanja osnova sumnje da bi počinili kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge i Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje.

''Navedene osobe sumnjiče se da su u mjestu Gostuša, grad Široki Brijeg, znajući da je uzgoj indijske konoplje zakonom zabranjen, zasadili više sjemenki indijske konoplje, koje su potom zalijevali i uzgajali, te su iznikle 54 stabljike.

6. rujna 2017. godine prilikom ulaska u zasad u trenutku kada su ih policijski službenici namjeravali lišiti slobode pustili su psa pasmine ''Američki stanford'' na njih bez povodca i zaštitne korpe na njušci koji je počeo režati i kretati se prema njima. U trenutku kad je pas došao u neposrednu blizinu policijskih službenika osjećajući se ugroženo jedan policijski službenik je radi otklanjanja prijetnji i opasnosti od ozbiljnih ozljeda policijskih službenika izvadio pištolj i ustrijelio psa. Nakon toga policijski službenici su lišili slobode osumnjičenike i navedene stabljike prilikom vršenja očevida oduzeli'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close