Surađivao s Lijanovićima

Široki Brijeg: Jozi Sliškoviću uvjetna kazna zbog prijevare vjerovnika

Jozo Slišković zbog prijevare vjerovnika proglašen je krivim i izrečena mu je uvjetna osuda.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 03. 2018. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Širokom Brijegu odbio je žalbu osuđenog Joze Sliškovića (62) iz Širokog Brijega i potvrdio presudu Općinskog suda u Širokom Brijegu.

Jozo Slišković zbog prijevare vjerovnika (Prijevara vjerovnika iz čl. 299 st. 1 Kaznenog zakona Federacije BiH) proglašen je krivim i izrečena mu je uvjetna osuda. Upozoren je da se utvrđena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci neće izvršiti, ako u roku od godine dana ne počini novo kazneno djelo, potvrđeno je za Bljesak.info iz Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu dokazalo je da je Jozo Slišković kao direktor i odgovorna osoba poduzeća 'Farmko' d.o.o. Široki Brijeg onemogućio vjerovnika 'S…Bank' d.d. Sarajevo da namiri svoja potraživanja.

''Optimum d.o.o. Široki Brijeg zaključio je ugovor o kreditu sa S…Bank d.d. Sarajevo na iznos od 500.000 KM. Sredstvo osiguranja vraćanja kredita su bile zalihe proizvodnje u tijeku poduzeća Farmko d.o.o. Široki Brijeg. S obzirom da poduzeće Optimum d.o.o. Široki Brijeg nije uredno vraćalo kredit, Jozo Slišković svjestan da će doći do ovrhe, sve navedene stvari je prodao i za dobiveni novac je plaćao dugove svoga poduzeća.

Zbog toga nije bilo moguće založene stvari predati vjerovniku jer na adresi poduzeća Farmko d.o.o. Široki Brijeg nije bilo prostorija istog poduzeća niti stvari. Tim postupkom Jozo Slišković je oštetio S…Bank d.d. Sarajevo za vrijednost založenih stvari. Zalihe proizvodnje u tijeku knjigovodstvene vrijednosti prema popisu iz 2010. godine iznosile su 2.725.826,17 KM'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Presuda Županijskog suda u Širokom Brijegu je pravomoćna i ne postoji mogućnost ulaganja žalbe.

Podsjećamo, Sliškoviću se sudi i na Sudu BiH u slučaju ''Lijanovići i ostali''.

Jerka, Slavu i Jozu Ivankovića Lijanovića te Miroslava Čolaka optužnica tereti za pranje novca, a Milorada Bahilja, Jozu Sliškovića, Željka Mikulića, Draženka Kvesića, Mirjanu Šakotu i Mirka Galića za neplaćanje poreza. Svima je na teret stavljen i organizirani kriminal, a pored njih za neplaćanje poreza se terete firme Lijanovići, Mi-MO, Farmer, Farmko i Optimum.

Kopirati
Drag cursor here to close