Tužiteljstvo ŽZH

Široki Brijeg: Dvojac koji je držao laboratorij za uzgoj indijske konoplje ponovno pred sudom

Za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge propisana je kazna zatvora od 1 do 10 godina.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 03. 2018. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Širokom Brijegu, nakon što je dva puta vraćao predmet Općinskom sudu u Širokom Brijegu, na ponovno suđenje odlučio je zakazati raspravu za 23. ožujka 2018. godine.

Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu optužilo je Borisa Čondru (38) i Zorana Bošnjaka (57) kao supočinitelje u kaznenom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge. Oba puta optuženi Boris Čondra je oglašen krivim i bila mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od dvije godine, dok je Zoran Bošnjak oba puta oslobođen od optužbe.

Tijekom postupka Županijsko tužiteljstvo tražilo je dva puta da se Borisu Čondri izrekne kazna zatvora u dužem trajanju, dok je istovremeno traženo da se Zoran Bošnjak oglasi krivim.

''Optuženi se terete da su se dogovorili da uzgoje indijsku konoplju i da od nje dobiju marihuanu. U cilju izvršenja dogovorenog u mjestu Provo, Široki Brijeg, na katu stambeno-poslovnog objekta vlasništvo Zorana Bošnjaka napravili su laboratorij za uzgoj indijske konoplje. Kroz taj laboratorij razveli su kompletnu elektro i zračnu instalaciju, kao i ventilaciju, te svaku večer stavljali magnet koji je preko noći blokirao brojač potrošnje električne energije. Sve to s namjerom da taj ilegalni laboratorij sakriju. Oni su od njima poznatih osoba nabavljali sjemenke indijske konoplje koje su stavljali u papirni ubrus i zalijevali, a kad bi iste proklijale presađivali bi ih u saksije'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Suradnjom Županijskog tužiteljstva i Federalne uprave policije Sarajevo od suda je ishođena naredba za pretres obiteljske kuće Zorana Bošnjaka. Prilikom pretresa pronađeni su predmeti za elektro instalaciju i ventilaciju, sito, 294 stabljike i određena količina suhe biljne tvari, da bi se naknadnim vještačenjem utvrdilo da stabljike kao i suha biljna tvar sadrže zabranjene komponente i da predstavljaju opojnu drogu.

''Za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge propisana je kazna zatvora od 1 do 10 godina'', objašnjava nam Aničić.

Kopirati
Drag cursor here to close