Buća Potok

SIPA zbog terorizma pretresla jedan objekt i privela jednu osobu

Vijesti / Crna Kronika | 30. 08. 2017. u 09:23 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru kontinuiranih aktivnosti u borbi protiv nasilnog ekstremizma i terorizma, postupajući po naredbi Suda BiH i Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli su tijekom srijede jedan stambeni objekat na području Sarajeva.

Pretres je izvršen zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela iz člana 201. stav (4) i stav (5) točka i) KZ BiH 'Terorizam' s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Aktivnosti su realizirane u suradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Slobode je lišena jedna osoba, koja je privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužitelja, odlučiti o njenom daljem statusu.

SIPA u suradnji sa drugim sigurnosnim organima u BiH i svijetu intenzivno nastavlja aktivnosti s ciljem suzbijanja terorizma i svih pojava koje se mogu negativno odraziti na sigurnosnu situaciju u BiH, navedeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close