Akcija ''Istok''

SIPA uhitila tri osobe zbog krijumčarenja migranata

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici otkrili su pet krijumčarenih osoba, koje nisu posjedovale identifikacijske dokumente.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 04. 2019. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije, u srijedu su na području Tuzle, lišili slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo krijumčarenje ljudi iz članka 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Aktivnosti su provedene u okviru predmeta kodnog naziva ''Istok''.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici otkrili su pet krijumčarenih osoba, koje nisu posjedovale identifikacijske dokumente. Daljnjim operativnim radom utvrđeno da se radi o državljanima Pakistana i Indije, koji su nakon saslušanja u svojstvu svjedok, predani na daljnje postupanje Službi za poslove sa strancima, priopćeno je iz SIPA-e.

U skladu s člankom 66. Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine, privremeno su oduzeti mobilni telefoni i tri putnička motorna vozila, za koje postoje osnovi sumnje da su korišteni od osumnjičenih osoba prilikom organizacije prjevoza migranata.

Po dokumentiranju predmeta, protiv osumnjičenih Tužiteljstvu BiH bit će podneseno odgovarajuće izvješće.

Policijski službenici SIPA-e nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta, priopćeno je SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close