Ljubuški, Kiseljak ...

SIPA u 'Ringišpilu' uhitila 15 osoba: Akcije u Ljubuškom, Palama ...

Vijesti / Crna Kronika | 17. 11. 2016. u 21:37 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH danas su u nastavku akcije 'Ringišpil' na širem području BiH uhitili 15 osoba osumnjičenih za organizirani kriminal u vezi sa poreznom utajom ili prijevarom.

U prostorije SIPA-e danas je pozvan veći broj osoba, od kojih je 15 uhićeno, a pretresom objekata na više lokacija na području Visokog, Pala, Istočne Ilidže i Ljubuškog pronađeno je i privremeno oduzeto oružje, određena dokumentacija, skupocjena vozila čija je ukupna vrijednost veća od milijun KM, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi, priopćeno je iz SIPA-e.

Kriminalistička obrada uhićenih još traje, a o njihovom daljem statusu će odlučiti postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH.

Na području Kiseljaka u srijedu je pretreseno pet lokacija i uhićene su dvije osobe osumnjičene za zloupotrebu osiguranja, prijevara u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, davanje lažnog iskaza i pranje novca, čime su za višemilijunski iznos oštećeni proračun BiH i druge pravne osobe.

Aktivnosti u okviru akcije 'Ringišpil' provode se prema naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, a u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, MUP-om Republike Srpske, te ministarstvima unutarnjih poslova Srednjobosanske, Zapadnohercegovačke i Zeničko-dobojske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close