Akcija 'Istok'

SIPA u Mostaru uhitila dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

Akcija, naziva ''Istok'', rađena je u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ)
Vijesti / Crna Kronika | 13. 06. 2019. u 11:37 Bljesak.info
Kopirati

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su na području Mostara lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krijumčarenja ljudi.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akcija, naziva ''Istok'',  rađena je u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ), priopćeno je iz SIPA-e.

Postoje osnove sumnje da su osobe lišena slobode, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi izvršila kazneno djelo krijumčarenje sedam osoba, državljana Iraka koji su  trebali biti ilegalno prebačeni sa područja Bihaća, gdje su bili registrirani u jednom od migracijskih centara, preko Mostara na područje Republike Hrvatske.

Također, navode iz SIPA-e, postoje osnove sumnje da su lišeni slobode, na području  Blagaja, općina Mostar, nad krijumčarenim licima izvršili razbojništvo, te od istih na taj način otuđili veću količinu novca i mobilne telefone.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, priopćeno je iz SIPA-e. 

 

Kopirati