Zoran na sudu

SIPA spremna za Mamića

Po potjernici za Zoranom Mamićem svaka policijska agencija dužna je postupiti po nalogu iz Hrvatske.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 05. 2021. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) prema nekim informacijama već su priveli Zorana Mamića, donedavnog trenera nogometnog kluba Dinamo Zagreb.

No, iz SIPA-e su za Bljesak.info rekli samo kako je SIPA zaprimila zahtjev za privođenje.

''Pripadnici SIPA-e zaprimili su zahtjev po potjernici i postupit će po njoj'', rekao je za Bljesak.info Luka Miladonović, glasnogovornik ove policijske agencije.

Mamić mlađi će nakon privođenja u Međugorju biti dovezen u Sud BiH na sudsko ročište.

Hrvatsko pravosuđe, naime, poslalo je prije nekoliko dana zahtjev bh. institucijama u kojem se traži raspisivanje crvene Interpolove potjernice za Zoranom Mamićem, bratom Zdravka Mamića, bivšim savjetnikom ovog kluba, koji se već treću godinu nalazi u Međugorju

Po potjernici za Zoranom Mamićem, kako smo i ranije objavili, svaka policijska agencija dužna je postupiti po nalogu iz Hrvatske te privesti Mamića

MUP Hrvatske izdao je potjernicu za Zoranom Mamićem nakon što se prije nekoliko dana nije javio na izdržavanje zatvorske kazne.

Nakon privođenja Zorana Mamića u Sudu BiH će se odlučivati o njegovom izručenju, točnije o tome postoje li uvjeti da se izruči Zagrebu, s obzirom da  osim hrvatskog ima i državljanstvo BiH.

Vrhovni sud Hrvatske je sredinom ožujka Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu od šest i po godina, dok je njegovom bratu Zoranu Mamiću smanjio kaznu na četiri godine i osam mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close