Akcija Jafa

SIPA pretresla sedam lokacija - uhićene dvije osobe

Policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres lica, pokretnih stvari, stambenih i poslovnih objekata na sedam lokacija i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli novac u iznosu od 30.000 KM, dva mobila telefona, USB stick, te druge predmete.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 07. 2021. u 21:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (2.7.2021. godine) na području Tuzlanskog kantona realizirali operativnu akciju kodnog naziva “Jafa” u okviru koje su slobode lišili dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela iz člana 340.  “Udruživanje radi činjenja krivičnih djela”, člana 380. “Primanje dara i drugih oblika koristi”, člana 383. “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, člana 382. “Protuzakonito posredovanje” i člana 381. “Davanje dara i drugih oblika koristi” Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. 

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Živinicama, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres lica, pokretnih stvari, stambenih i poslovnih objekata na sedam lokacija u Živinicama i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli  novac u iznosu od 30.000 KM, dva mobila telefona, USB stick, te druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. 

Navedena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog Kantona, priopćava SIPA.

Kopirati
Drag cursor here to close