Od 326 poziva

SIPA u studenom zaprimila 65 prijava kaznenih djela i 21 informaciju o počinjenim djelima

Najveći broj informacija odnosio se na zloupotrebu položaja i privredni kriminal.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 12. 2017. u 13:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Foto: Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u studenom su registrirali 326 poziva na telefonskoj liniji ''Krimolovci''.

U tom mjesecu od građana je zaprimljeno pet korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja, priopćeno je iz SIPA-e.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela, zaprimljeno je 65 prijava, od čega 21 korisna informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na zloupotrebu položaja i privredni kriminal.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem ''Krimolovaca'' i elektronskog obrasca, 26 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po četiri je postupala i SIPA.

Od nadležnih policijskih i drugih organa pristiglo je 19 povratnih informacija koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem ''Krimolovaca'' ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 64 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja ''Krimolovci'' – 080 020 505.

Kopirati
Drag cursor here to close