Nastavak akcije ''Brend''

SIPA ponovno pretresla prostorije UNO, uhićen jedan službenik

Tijekom pretrage, navode, privremeno su oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice i interne evidencije, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 03. 2019. u 17:15 Bljesak.info
Kopirati

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva ''Brend'', policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak su na području Banje Luke i Tuzle pretražili osobe, stambene i poslovne objekte, službene prostorije Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine i pokretne stvari, koje koriste dvije osumnjičene osobe.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako navode u priopćenju SIPA-e, pretrage su izvršene po nalogu Suda Bosne i Hercegovine prilikom čega su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u svezu s počinjenjem kaznenog djela iz članka 249. Kaznenog zakona BiH ''udruživanje radi činjenja kaznenih djela'', u svezi s kaznenim djelima iz članka 218. ''davanje dara i drugih oblika koristi'', iz članka 217. ''primanje dara i drugih oblika koristi'' i članka 220. ''zlouporaba položaja ili ovlasti'', propisanih Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Tijekom pretrage, navode, privremeno su oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice i interne evidencije, koji mogu poslužiti  kao dokaz u daljem kaznenom postupku.

Nakon pretrage osoba, objekata i pokretnih stvari slobode je lišena jedna osumnjičena osoba, službenik Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, koja će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e biti predana u nadležnost postupajućem tužitelju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Druga osoba je, nakon što se odazvala pozivu policijskih službenika, ispitana u svojstvu osumnjičene o čemu će Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine biti dostavljeno odgovarajuće izvješće, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati