Uhićena jedna osoba

SIPA otkrila veću količinu naoružanja i vojne opreme

Tijekom pretresa pronađeno 15 različitih pušaka, šest ručnih bombi, pet pištolja različitog kalibra, devet optičkih nišana za puške, sedam velikih noževa - bajoneta i mnoštvo streljiva
Vijesti / Crna Kronika | 19. 10. 2017. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu, 18. listopada 2017. godine, na području Kozarske Dubice otkrili su i privremeno oduzeli veću količinu naoružanja i vojne opreme.

Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici i Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor, policijski službenici SIPA-e pretresli su jedan stambeni objekt na području Kozarske Dubice. Tijekom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 15 različitih pušaka, šest ručnih bombi, pet pištolja različitog kalibra, devet optičkih nišana za puške, tri kubure, jedan prigušivač, sedam velikih noževa - bajoneta, 468 malokalibarskih metaka, 330 komada pištoljskog streljiva, 1180 komada puščanog streljiva, jedan metak za broving, 21 komad sporogorećeg štapina i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realizirane su uz podršku policijskih službenika MUP-a Republike Srpske.

Slobode je lišena jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 361. KZ RS ''Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija''. Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će tijekom četvrtka, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i počinitelju, biti predana na daljnje postupanje nadležnom tužiteljstvu.

Aktivnosti u okviru ovog predmeta intenzivno se nastavljaju s ciljem utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja kaznenog djela, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close