''Slučaj Tegeltija''

Sin Aleševića prijavio prijetnje u trenucima dok je njegov otac davao iskaz

U konkretnom slušaju nije bilo direktne prijetnje ili razgovora koji bi odao da bi to moglo biti neko uznemiravanje ili prijetnja.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 05. 2019. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sin Nermina Aleševića prijavio je danas prijetnje MUP-u Unsko-sanskog kantona u trenucima dok je njegov otac davao iskaz u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine u Sarajevu u slučaju "Tegeltija", odnosno snimka koji je načinio tijekom susreta s inspektorom SIPA-e Markom Pandžom i predsjednikom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Milanom Tegeltijom.

Kako je za N1 potvrdio glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić, Aleševićev sin se obratio Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši i prijavio radnje koje je okarakterizirao kao moguće prijetnje.

"Naime, osoba koju on ne poznaje mu se obratila ispred obiteljske kuće i pitala ga gdje mu je otac. On je rekao da nije tu i upitao zašto mu treba. Osoba je odgovorila da će on znati kad bude trebalo zašto im treba. To je bila sva konverzacija i na osnovu toga je Aleševićev sin na neki način posumnjao da bi se moglo raditi o osobi koje bi možda mogla na neki način naštetiti obitelji", kazao je Šiljdedić za N1.

Kako je naveo, u konkretnom slušaju nije bilo direktne prijetnje ili razgovora koji bi odao da bi to moglo biti neko uznemiravanje ili prijetnja.

"On je nama dao opis vozila i osoba, policija na terenu radi i pokušava locirati navedeno vozilo i osobe. U tijeku današnjeg dana i narednom razdoblju pojačat ćemo pozornost s obzirom na specifičnost događaja. Za sada ne možemo potvrditi da je to bila prijetnja ili direktno ugrožavanje sigurnosti prema bilo kome", naveo je Šiljdedić za N1.

Na upit N1 hoće li biti pojačane mjere zaštite obiteelji Alešević nakon posljednje afere čiji su akteri inspektor SIPA-e i predsjednik VSTV-a, Šiljdedić je naveo da policija poduzima mjere da zaštiti i sigurnosot građana i imovine.

"Sam ovaj događaj, odnosno prijavu, ćemo uzeti zaozbiljno i na terenu sa pojačanom nazočnošću policije pokušati locirati ovo vozilo i osobe pa da vidim o čemu je stvarno riječ", naveo je Šiljdedić.

Podjsetimo, biznismen Nermin Alešević danas je dao iskaz u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine u slučaju "Tegeltija". Po izlasku iz Tužiteljstva BiH novinarima je kratko poručio da je "bez komentara".

Alešević je potvrdio autentičnost snimka na kojem se vidi razgovor između njega i Tegeltije te predaja novca inspektoru SIPA-e Marku Pandži. Rekao je da se originalna snimka nalazi u Veleposlanstvu Velike Britanije.

Online magazin Žurnal je ranije pisao da je Pandža uzeo dvije tisuće KM od Aleševića kako bi, kod tadašnje glavne tužiteljice Tužiteljstva Kantona Sarajevo Dalide Burzić, ubrzao rad na Aleševićevom predmetu.

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija odbacio je sve navode o umiješanosti u koruptivne radnje te rekao da snimka potvrđuje njegov demanti.

Kopirati
Drag cursor here to close