Haag

Šešelj vraćen u pritvor

Vijesti / Crna Kronika | 19. 01. 2012. u 08:17 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj vraćen je u pritvorsku jedinicu u Haškom tribunalu iz bolnice u koju je sinoć dovezen zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, potvrđeno je iz SRS-a.

Šef poslaničke grupe SRS-a Dragan Todorović rekao je da je Šešelj vraćen u Haški tribunal s obrazloženjem da mu je zdravstveno stanje stabilno, izrazivši sumnju da mu se "za tako kratko vrijeme" moglo poboljšati stanje.

"Haški tribunal po svaku cijenu hoće elimirati Vojislava Šešelja, hoće ga ubiti, jer je nevjerojatno da se za tako kratko vrijeme dogode takve (zdravstvene) promjene", rekao je Todorović beoogradskim medijima.

On je dodao da su "elementarni humani, medicinski i svi drugi razlozi u ovakvoj situaciji zahtjevali, s obzirom na prethodno stanje i operaciju Šešelja, da on bude zadržan u bolnici kako bi se tamo moglo pratiti njegovo stanje i poduzeti koraci u slučaju pogoršanja zdravlja".

SRS je sinoć priopćila da je Šešelj oko 20.00 sati prebačen u bolnicu izvan Haškog tribunala zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Šešelju je 12. siječnja ugrađen pacemaker. Lideru SRS-a, koji je u Tribunalu od ožujka 2003. godine, sudi se po optužnici za zločine nad Hrvatima i Bošnjacima tijekom ratova u Hrvatskoj i BiH, 1991-1993, a završne riječi su zakazane za početak ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close