PU Zagrebačka

Sedmero mladih Hrvata uhićeno zbog krijumčarenja migranta iz BiH

Također, obavljene su pretrage njihovih domova i osobnih automobila te je pronađeno više mobilnih telefona, SIM kartica raznih operatera i razna korespondencija.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 05. 2020. u 18:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a sve u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad sedam osoba koje su u sastavu zločinačkog udruženja počinile šest kaznenih djela ''Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma''.

Današnjeg dana na širem zagrebačkom području uhićeno je sedam hrvatskih državljana starosti od 21 do 35 godina, pet muških osoba i dvije ženske osobe, priopćeno je iz MUP-a RH.

Također, obavljene su pretrage njihovih domova i osobnih automobila te je pronađeno više mobilnih telefona, SIM kartica raznih operatera i razna korespondencija.

Sumnja se da su osumnjičeni organizirali dolazak stranih državljana na područje Republike Hrvatske, a koji nisu ispunjavali formalne i zakonske uvjete za ulazak te su bile spremne da ih se uz plaćanje novčane naknade ilegalnim putem prebaci s teritorija Bosne i Hercegovine na teritorij Republike Hrvatske te dalje u druge zemlje Europske Unije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičeni od veljače 2020. godine u najmanje šest navrata omogućili stranim državljanima da nedozvoljeno uđu, izađu, borave ili se kreću u Republici Hrvatskoj te uđu na teritorij druge države članice Europske Unije, čime su ilegalno prebacili najmanje 40 stranih državljana, za što su ostvarili protupravnu materijalnu korist.

Kopirati
Drag cursor here to close