Genocid

Savčić: Optužnica - odmazda Tužiteljstva BiH

Savčić je uvjeren da će, ako se uđe u sudski postupak, ovaj predmet završiti oslobađajućom presudom.
Vijesti / Crna Kronika | 31. 12. 2019. u 18:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Milomir Savčić 

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić ocjenjuje da podizanje optužnice protiv njega predstavlja odmazdu Tužiteljstva BiH, koje ima opasnu namjeru da kriminalizira cijelu Vojsku Republike Srpske /VRS/.

"Drugi predsjednik BORS-a je u kratkom roku potpuno nevin stavljen na stup srama. To je pokušaj kriminaliziranja cijele VRS, što je opasna namjera Tužiteljstva BiH", izjavio je Savčić Srni.

On je naglasio da ovakvu odluku smatra odmazdom zbog toga što je insistirao na utvrđivanju istine o događajima iz proteklog rata i na tome da krivci stvarno odgovaraju za ono što su učinili.

Savčić je uvjeren da će, ako se uđe u sudski postupak, ovaj predmet završiti oslobađajućom presudom.

"Iznenađuje me niska razina svijesti i profesionalizma postupajućeg tužitelja jer je riječ o potpuno izmišljenom događaju, koji se nije dogodio onako kako je tamo predstavljan. Ono što se dogodilo je općepoznato i potpuno u skladu sa normama međunarodnog ratnog prava sa postojećim konvencijama, i čak i iznad toga", istaknuo je Savčić.

On kaže da ima svjedoke koji su bili prisutni pored snaga VRS koje su bile napadnute.

"Mi nikoga nismo napadali i ugrožavali. Mi smo se branili. Imamo za svjedoke i predstavnike nizozemskog bataljona Unprofora koji su se kod nas sklonili usljed napada koji je uslijedio naš objekt i kasarnu", pojasnio je Savčić.

On navodi da podizanje optužnice protiv njega ostavlja gorak ukus, vjerojatno i zbog činjenice da je bio angažiran u Timu obrane prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, čega se, kako kaže, nikada ne bi odrekao.

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Savčića, koji je i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, zbog, kako je navedeno, "pomaganja u ratnom zločinu počinjenom 1995. godine u Srebrenici". 

Kopirati
Drag cursor here to close