Tužiteljstvo HNŽ-a

Sarajliji mjesec dana pritvora zbog niza pljački u Mostaru

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a, u suradnji sa PU Mostar, tvrdi, nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu
Vijesti / Crna Kronika | 09. 07. 2019. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Mostaru, na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar, odredio je jednomjesečni pritvor Feridu Suljoviću zvanom ''Čičo'' iz Sarajeva, zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo teška krađa.

Naime, Ferid Suljović zv. ''Čičo'' se sumnjiči da je dana 17.06.2019. godine, u Mostaru u ulici Kneza Višeslava br. 77A, oko 9:45 sati, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, obijanjem uporabom podesnog alata izvršio lomljenje brave na ulaznim vratima stana koji koristi I. V. na koji način je ušao u unutrašnjost stana te izvršio premetačinu stvari, priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ-a.

Dalje u noći 28.06.2019. godine oko 10 sati, u Mostaru na adresi dr. Ante Starčevića br. 58, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, nakon što je vlasnica stana Z. K. čula zvonjenje na vratima stana, pa kad je pogledala kroz špijunku i vidjela nepoznatog muškarca kako stoji ispred vrata, pa nakon što mu nije htjela otvoriti vrata, obijanjem i to uporabom podesnog alata izvršio lomljenje brave na ulaznim vratima stana na koji način je ušao u unutrašnjost stana, te nakon što ga je Z. K. zatekla u hodniku stana i obratila mu se sa riječima ''kako ste ušli'' upućujući prema istom psovke, da bi se osumnjičeni u istom trenutku velikom brzinom udaljio u nepoznatom pravcu.

Mostar: Jednomjesečni pritvor za provalnika u stanove

Na prijedlog Tužiteljstva, za Ferida S. sud u Mostaru je donio odluku o jednomjesečnom pritvoru. On je osumnjičen za počinjenje 15 'Teških krađa' na području Mostara.

Osim toga, isti je 13.05.2019. godine, u Mostaru u ulici Kneza Višeslava br. 77A, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, obijanjem i to uporabom podesnog alata izvršio lomljenje brave na ulaznim vratima stana koji koristi J. A. na koji način je ušao u unutrašnjost stana, te iz spavaće sobe oduzeo tuđu pokretninu i to dvije zlatne vere, jedan prsten, jednu žensku ogrlicu te nekoliko komada lomljenog zlata.

Zbog bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi bio na slobodi, mogao ponoviti kazneno djelo, Općinski sud je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, priopćeno je.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a, u suradnji sa PU Mostar, tvrdi, nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, kao i u nekim drugim slučajevima teških krađa koje su se u proteklom razdoblju desile na području Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close