Mudro

Sarajevo: Zatvorenici pomoću fotografija djece pokušali unijeti narkotike u zatvor

Svi zatvorenici su nakon akcije podvrgnuti medicinskom testiranju, ali ni kod jednog od njih utvrđeno prisustvo droge u organizmu.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 07. 2020. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su u zajedničkim kooridiniranim aktivnostima sa Kazneno popravnim zavodom u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentiranju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog Suda u Sarajevu izvršen je pretres zatvorske ćelije navedenog Zavoda, u koju je smješten osuđenik iz Sarajeva, inicijala S.Z. (1994.), radi izdržavanja zatvorske kazne zbog krivičnog djela teška krađa.

Prilikom pretresa zatvorske ćelije pronađena je određena količina NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Kako Oslobođenje saznaje, grupa osoba sklona vršenju inkrimininalnih aktivnosti sa opojnim drogama čekala je da se završi pretres objekta sa službenim psima, a zatim su na vrlo sofisticiran način pokušali unijeti narkotike u zatvor. U pokušaju su koristili određene fotografije djece. Fotografije su modificirali, a zatim termički u njih utisnuli narkotike.

Odjel za narkotike Federalne uprave policije, u suradnji sa Kazneno popravnim zavodom u Sarajevu, bio je u tijeku ovih događaja i blagovremenom reakcijom zaustavili su poduhvat zatvorenika.

Svi zatvorenici su nakon akcije podvrgnuti medicinskom testiranju, ali ni kod jednog od njih utvrđeno prisustvo droge u organizmu.

Kopirati
Drag cursor here to close