Golfa mi ukr'o, ba

Sarajevo: Ukradeno vozilo poznatog TV voditelja

Vijesti / Crna Kronika | 16. 03. 2017. u 08:12 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati hrvatski televizijski voditelj Daniel Delale redovni je posjetilac Sarajeva, ali posljednji boravak u Gradu na Miljacki ostat će mu u veoma ružnom sjećanju.

Naime, Delale je u Sarajevo stigao kod prijatelja i odsjeo na Baščaršiji gdje je i parkirao svoj privatni automobil Golf 6. Kada je u utorak navečer otišao provjeriti vozilo, shvatio je da se desila krađa u ulici Sagrdžije.

Za N1 je kazao da je krađu prijavio policiji koja je napravila zapisnik.

"Ja sam ovdje normalno živio i radio 10 mjeseci, ostavljao auto i nikada se ništa loše nije dogodilo. Volim Sarajevo, to je divan i ugodan grad, s krasnim ljudima, ali veliki problem je kriminal, poput krađe automobila u 21. stoljeću", kazao je Delale koji smatra da bi se taj problem mogao riješiti kada bi postojala volja.

On je istakao da poznaje mnogo ljudi iz Zagreba i Hrvatske koji su se iz Sarajeva vratili s razbijenim staklima.

"Uvijek je neka drama oko automobila u Sarajevu. Hvala Bogu pa je riječ samo o automobilu, ali je cijela situacija veoma neugodna. Svi dokumenti, poput pasoša i lične iskaznice, su mi bili u automobilu", ispričao je TV voditelj.

Delale kaže kako je svjestan činjenice da ima mnogo važnijih stvari od krađa vozila, ali naglašava da ovakve stvari narušavaju dobar imidž grada i svega onoga što Sarajevo jeste.

"Kada dođete u Sarajevo morate se bojati za auto, za pse lutalice... Zaista volim Sarajevo i voljet ću ga i dalje, ali ovo baca ružnu sliku", izjavio je jedan od najpoznatijih regionalnih TV lica za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close