Akcija

Sarajevo: Uhićeno 13 narkodilera

Djelujući temeljem naloga Županijskog tužiteljstva u Sarajevu policajcu su pretražili deset lokacija u užem dijelu grada i pritom zaplijenili drogu, veću količinu novca i jedno luksuzno terensko vozilo.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 03. 2019. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, 11.3.2019. godine pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo, nakon višemjesečne istrage, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva 'Prizma' na području Kantona Sarajevo, a vezano za kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. stav 2. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu današnjih aktivnosti, a po Naredbama Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na 10 lokacija na području općine Centar i Novi grad, te je lišeno slobode do sada 13 osoba iz Sarajeva incijala E.B. (1989.) N.B. (1991.), E.S. (1989.), S.Ž. (1989.), E.S. (1991.), A.T. (1981.), A.P. (1983.), E.G. (1988.), E.C. (1992.), E.Ž. (1998.), A.M. (1998.), Dž.Š. (1997.), M.B. (1988.), koji se sumnjiče da su djelovali kao kriminalna grupa koja je u vremenskom periodu od rujna 2018. godine do danas na području Kantona Sarajevo i šire, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi  neovlašteno  kupovali, držali, prenosili i prodavali opojnu drogu 'kokain', 'speed', 'Cannabis Sativa L' i 'heroin'.

Prilikom današnjih pretresa kao i tijekom provođenja istrage, pronađeno je i oduzeta određena količina nepoznate materije koja asocira na opojne droge 'speed', 'Cannabis Sativa L', 'heroin', veći iznos novca i jedno terensko motorno vozilo marke Audi Q7, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim kaznenim djelom.

Osobe lišene slobode će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu u zakonskom roku biti predate Kantonalnom tužiteljstvu Kantona Sarajevo.

Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružili su pripadnici ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, istaknuo je u priopćenju FUP-a. 13 osoba je lišeno slobode, dok su još dvije osobe nedostupne, obzirom da je jedna trenutno u Kazneno popravnom zavodu, dok je druga izvan granica BiH, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Federalne uprave policije.

Kopirati
Drag cursor here to close