Srećko Trifković

Sarajevo: Tužiteljstvo traži još dva mjeseca pritvora za automafijaša s Pala

Razlog zašto Tužiteljstvo KS traži novo produženje jeste taj što se još čekaju vještačenja opreme koja je poslana u inozemstvo, ali i saslušanje novih svjedoka.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 01. 2019. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Automafijašu s Pala Srećku Trifkoviću, koji se sumnjiči da se može dovesti u vezu s ubojstvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, krajem tjedna istječe dvomjesečni pritvor. Neslužbeno saznajemo da je Tužiteljstvo KS zatražilo novo produženje pritvora za još dva mjeseca. 

Trifković je u pritvoru u KPZ-u Zenica već tri mjeseca, a uhićen je krajem oktobra prošle godine. Osim njega, pritvoren je i Miloš Obradov, koji se sumnjiči za isto kazneno djelo. Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i ponoviti kazneno djelo.

Razlog zašto Tužiteljstvo KS traži novo produženje jeste taj što se još čekaju vještačenja opreme koja je poslana u inozemstvo, ali i saslušanje novih svjedoka.

Iako Tužiteljstvo KS za sada nije uspjelo pronaći ni automobil kojim su ubojice pobjegle, vjeruju da će im u tome pomoći vještačeni snimci, ali i svjedoci, koji bi mogli na kraju pristati da dobiju imunitet kako bi se ovaj slučaj pokušao riješiti, a ubojice pronašle.

Trifković se za sada ne sumnjiči da je direktni izvršitelj ovog djela, nego da ima određena saznanja o tome. Tužitelji i dalje čekaju da bude utvrđeno koje su bile registracijske tablice na Seat Leonu koji je kobne noći bio na licu mjesta i iz njega je pucano na policajce.

Kopirati
Drag cursor here to close