Ratište

Sarajevo: Na letu iz Istanbula uhićen osumnjičeni za terorizam

Vijesti / Crna Kronika | 25. 07. 2016. u 11:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 23.7.2016. godine lišili su slobode bh. državljanina A.DŽ. (1997.). Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Sud BiH raspisao potragu zbog kaznenog djela 'Organiziranje terorističke grupe' u vezi sa kaznenim djelom 'Terorizam'.

A.DŽ. je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH, navodi se iz Ureda za informiranje GP BiH.

'Dnevni avaz' je objavio kako je riječ o Almiru Džiniću. Džinić je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH, navodi se u priopćenju.

Džiniću je sud BiH odredio jednomjesečni pritvor. Džinić je u Siriju u džihad otišao sa ocem, majkom i osmero braće i sestara od kojih je samo brat Amer bio punoljetan, dok je u to vrijeme Almir bio maloljetan.

Njegova maloljetna sestra Enesa Džinić bila je šerijatski udata za Emraha Fojnicu koji je široj javnosti poznat kao optuženi u slučaju terorističkog napada na Američko veleposlanstvo u Sarajevu. Nakon oslobađajuće presude Suda BiH i puštanja iz pritvora Fojnica je otišao u Siriju gdje je poginuo, a na društvenim mrežama je objavljeno da je izveo šehidsku akciju i preselio s prslukom na sebi, objavio je 'Avaz'.

Kopirati
Drag cursor here to close