Kazna

Salihović ostaje tužitelj

Kao kaznu, Salihović će biti uklonjen s pozicije glavnog tužitelja i raspoređen na mjesto tužitelja u Tužiteljstvu BiH
Vijesti / Crna Kronika | 23. 10. 2017. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugostupanjsko disciplinsko povjerenstvo Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) potvrdilo je odluku po kojoj bi Goran Salihović trebao biti smijenjen s pozicije glavnog tužitelja i ostati tužitelj Tužiteljstva BiH.

Povjerenstvo je utvrdilo disciplinsku odgovornost Salihovića u vezi kršenja službene dužnosti, a što uključuje namjerno davanje lažne ili nedovoljne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto, pitanjima unapređenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti VSTV-a, čime je doveo u pitanje povjerenje javnosti u nepristranost i kredibilitet Tužiteljstva BiH.

Disciplinsko povjerenstvo je donijelo odluku kojom se odbija tužba vezana za omogućavanje vršenja dužnosti tužitelja osobama koje za to nisu zakonom ovlaštene i za miješanje u postupanje suca ili tužitelja s namjerom opstruiranja ili podcjenjivanja njihovih aktivnosti.

Kao kaznu, Salihović će biti uklonjen s pozicije glavnog tužitelja i raspoređen na mjesto tužitelja u Tužiteljstvu BiH.

Salihović je suspendiran u rujnu prošle godine kada je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog niza nepravilnosti u radu Tužiteljstva BiH, a dok je on bio glavni Tužitelj. Usporedo je protiv njega pokrenuta i krivična istraga u Tužiteljstvu BiH, koja je još uvijek u tijeku.

Trenutno je vršiteljica dužnosti glavne tužiteljice Gordana Tadić, a nakon što je donesena pravosnažna odluka o smjeni Salihovića, VSTV će birati novog stalnog glavnog tužitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close