Pošte Srpske

Sa suđenja za pljačku dva milijuna maraka; Krenula su prema nama i počeli pucati iz automatske puške

Svjedok Luka Lekić je kazao da je 2008. radio u agenciji za osiguranje ''Centurion'' i da je 8. svibnja dobio zaduženje da s kolegom Nikolom Stojnićem prati pošiljku iz pošte.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 02. 2018. u 16:47 BIRN Justice Report

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizirana skupina osumnjičena za više teških krivičnih djela

U nastavku suđenja pred Okružnim sudom u Banjaluci za pljačke vrijedne preko dva milijuna maraka, svjedok Optužbe je rekao da su ga pljačkaši 2008. godine izvukli iz auta, oborili na zemlju i stavili mu cijev puške na čelo.

Svjedok Luka Lekić je kazao da je 2008. radio u agenciji za osiguranje ''Centurion'' i da je 8. svibnja dobio zaduženje da s kolegom Nikolom Stojnićem prati pošiljku iz pošte.

''Prošli smo odvajanje za Manjaču i nakon dva kilometra put nam je popriječio 'Audi', iz kojeg su izašla četiri maskirana i naoružana muškarca. Radnika pošte su izvukli iz njegovog vozila i tada su dvojica krenula prema nama i počeli pucati iz automatske puške'', ispričao je Lekić.

Prema njegovim riječima, meci su pogodili automobil, a zatim su njega izvukli iz auta i oborili na zemlju, te mu je jedna osoba držala cijev puške na čelu, dok ga je druga pretresala. Pojasnio je da je pištolj imao samo njegov kolega Stojnić.

''Trudio sam se da što više detalja zapamtim o razbojnicima, kako bih pomogao policiji. Vidio sam kako iznose vreće iz automobila. Uzeli su nam telefone i pobacali, a od kolege su uzeli i pištolj. Po glasu sam pretpostavio da su stariji od 30 godina i bili su visoki'', izjavio je Lekić.

Drugi svjedok Nikola Stojnić također je rekao da je prisustvovao oružanoj pljački 2008. godine, te dodao da njegov pištolj nikada nije pronađen.

''Kada su nam popriječili put, ja sam krenuo 'u rikverc' i tada sam udario u auto iza sebe. Vozač tog automobila se kasnije odvezao 'u rikverc' i pobjegao'', istaknuo je Stojnić.

Kao svjedokinja je saslušana i Nataša Ristić, od koje je ukraden automobil ''Audi 90'', koji je kasnije korišten prilikom razbojništva.

''Automobil je bio vrijedan oko 5.000 maraka. Kasnije su mi iz policije javili da su ga pronašli i da je u potpunosti uništen. Nisam htjela da odem da ga vidim'', kazala je Ristić.

Za više slučajeva teškog razbojništva optuženi su Siniša Straživuk, Jovica Karać, Miloš Mrđan, Tomislav Knežević, Željko Pavlović, kao i Đorđe Ćulum i Aljoša Galić.

Kako stoji u optužnici, Straživuk, Galić, Karać i Reljić su od Ćuluma saznali informacije o kretanju vozila ''Pošta Srpske'' u mjestu Sokolovac, na regionalnom putu Banjaluka – Gornji Ribnik, gdje su 6. svibnja 2008. godine opljačkali 229.854 KM.

Nastavak suđenja zakazan je za 8. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close