Potraga

Ronioci FUCZ pronašli vozilo sa tijelom jedne osobe

Iako je vidljivost bila veoma loša ronioci su odmah nakon prvog zarona pronašli automobil koji je, uz pomoć teške mašine, osigurane od strane lokalne zajednice, izvučen iz rijeke Save na obalu.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 02. 2020. u 18:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) odazvala se zahtjevu KUCZ Posavskog kantona za angažiranje timova FUCZ i jutros uputila pripadnike jedinice za spašavanje pod vodom sa potrebnom opremom u potragu za nestalom osobom za koju se sumnja da je sa vlastitim vozilom upala u rijeku Savu na području Mjesne zajednice Vidovice u općini Orašje.

Foto: FUCZ / Ronioci FUCZ pronašli vozilo sa tijelom jedne osobe

Pripadnici sektora kriminalističke policije, Odjela za istrage Orašje prethodno su izašli na teren i provjerom navedene lokacije pronašli tragove koji su ukazivali na mogućnost slijetanja navedenog vozila u rijeku Savu, navodi se u proiopćenju FUCZ.

Po dolasku na odredište i nakon prikupljenih informacija šest ronilaca, pripadnika jedinice za spašavanje pod vodom, zaronili su na utvrđenoj lokaciji. Iako je vidljivost bila veoma loša ronioci su odmah nakon prvog zarona pronašli automobil koji je, uz pomoć teške mašine, osigurane od strane lokalne zajednice, izvučen iz rijeke Save na obalu.

Foto: FUCZ / Ronioci FUCZ pronašli vozilo sa tijelom jedne osobe

Nakon što je vozilo u 17,30 sati izvučeno iz rijeke na obalu, ustanovljeno je da se u njemu nalazi tijelo jedne osobe za koju će istražne radnje utvrditi da li se radi o osobi za kojom se tragalo.

Vozilo je nađeno deset metara od obale, na dubini od pet metara i dvadeset metara nizvodno od mjesta gdje je sletilo s puta u rijeku Savu.

Foto: FUCZ / Ronioci FUCZ pronašli vozilo sa tijelom jedne osobe

Na terenu su, osim pripadnika FUCZ i PU sektora kriminalističke policije, Odjela za istrage Orašje, bili i pripadnici Policijske stanice Orašje koji su osiguravali lokaciju na kojoj se odvijala potraga i izvlačenje vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close