Uhićenja

Rješavaju se zločini kod Zvornika

Po nalogu tužitelja Posebnog odjela za ratne zločine, policijski službenici SIPA-e su locirali, identificirali i lišili slobode osumnjičene Branka Studena, Peru Radića, zv. „Jarac“ i Božu Vidovića
Vijesti / Crna Kronika | 13. 12. 2018. u 13:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine uhićene su tri osobe osumnjičene za zločin protiv čovječnosti na području Zvornika.   Osumnjičeni koji su lišeni slobode terete se za ratni zločin počinjen prilikom napada na selo Jusići kod Zvornika, u svibnju 1992. godine, kada je ubijeno 48 žrtava bošnjačke nacionalnosti. 

Po nalogu tužitelja Posebnog odjela za ratne zločine, policijski službenici SIPA-e su locirali, identificirali i lišili slobode osumnjičene Branka Studena, rođenog 1. rujna 1963. godine u Zvorniku, Peru Radića, zv. „Jarac“, rođenog 11. lipnja 1959. godine u Zvorniku i Božu Vidovića, rođenog 7. siječnja 1954. godine u Zvorniku. 

Osumnjičeni su pod istragom Posebnog odjela za ratne zločine i osumnjičeni su da su, kao pripadnici TO Srpske općine Zvornik, sudjelovali u širokom i sistematičnom napadu na civilno stanovništvo bošnjačke nacionalnosti na području Zvornika i okoline, te  sudjelovali u napadu na selo Jusiće, nastanjeno civilnim stanovništvom bošnjačke nacionalnosti. 

Osumnjičeni se terete za kazneno djelo zločina protiv čovječnosti. 

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Dušana Spasojevića, rođenog 1954. godine u Zvorniku. 

Optuženi se tereti  da je u svojstvu pripadnika Teritorijalne obrane Srpske općine Zvornik, na području sela Jusići, u svibnju 1992. godine počinio ratni zločin nad žrtvom bošnjačke nacionalnosti. Optuženi se tereti za kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva. 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close