Prijedor

Rekorder na nogama: Pijani pješak sa 3,95 promila

Zakonom o sigurnosti prometa RS propisano da se pješaci ne smiju kretati po kolovozu ako su pod utjecajem alkohola ili opojnih sredstava.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 04. 2018. u 07:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najpijanijem pješaku u prošloj godini izmjernaje  koncentracija alkohola u krvi od 3,95 promila na području Prijedora, a tijekom ove godine najpijaniji pješak je također uhvaćen u istom gradu s 3,5 promila.

Podaci su ovo Ministarstva unutarnjih poslova RS, koje su objavile Nezavisne novine. Iz MUP-a su još rekli da su tijekom ove godine najveće utvrđene koncentracije alkohola u krvi kod pješaka iznosile, pored 3,5 na teritoriji Prijedora, tri promila i 2,85 na teritoriji Doboja, te 2,81 i 2,65 promila na području Bijeljine.

''U prošloj godini najveća koncentracija alkohola u krvi kod pješaka iznosila je 3,95 g/kg na teritoriji Prijedora, dok su na teritoriji Zvornika evidentirana dva pješaka sa 3,9 g/kg i 3,65 g/kg, koji su smrtno stradali u prometnim nesrećama'', rekli su u MUP-u RS.

Naveli su kako je Zakonom o sigurnosti prometa RS propisano da se pješaci ne smiju kretati po kolovozu ako su pod utjecajem alkohola ili opojnih sredstava.

''Smatrat će se da je pješak pod utjecajem alkohola, ako se analizom krvi ili krvi i urina, te drugom metodom mjerenja utvrdi da količina alkohola u krvi iznosi više od 0,8 g/kg ili ako se stručnim pregledom bez obzira na količinu alkohola u krvi utvrdi da pokazuje znake promijenjenog ponašanja izazvanog djelovanjem alkohola'', naveli su u MUP-u RS.

Ističu kako je predviđena novčana kazna za nepoštovanje navedenog od 100 do 300 KM, te ukoliko je pješak u alkoholiziranom stanju odgovoran za prometnu nezgodu predviđena novčana kazna je od 300 do 1.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close