Određena saznanja

Rebić: Srbijanski organi imaju saznanja o ubojstvu Ivanovića

''Srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova i BIA angažirali su sve svoje resurse u prikupljanju obavještenja i dokaza koji će dovesti do izvršitelja, ali i nalogodavca ovog zločina''
Vijesti / Crna Kronika | 18. 01. 2018. u 10:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je kako Eulex i UNMIK još uvijek nisu odgovorili na zahtjev Srbije o uključivanju njihovih državnih organa u istragu ubojstva Olivera Ivanovića.

Rebić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, potvrdio napise pojedinih medija da je Srbin iz Austrije koji je odavno preminuo vlasnik automobila, koji je pronađen zapaljen u Kosovskoj Mitrovici nakon ubojstva Ivanovića.

"Te informacije su točne, a dobili smo ih od austrijske policije. To vozilo je više puta prodavano i pokušavamo saznati tko je njegov posljednji kupac", istaknuo je direktor policije.

Po njegovim riječima, srbijanski organi imaju određena saznanja koja ukazuju na moguće izvršitelje ubojstva Olivera Ivanovića.

Direktor policije je podsjetio kako se Srbija više puta obratila Eulexu i UNMIK-u sa zahtjevom da se srbijanski organi uključe u vođenje istrage, no odgovora još nema.

"Čuo sam se više puta sa šefom Eulexa i apelirao na njih da nam daju neke podatke kako bismo ih provjerili ovdje u Srbiji, ali i ponovio zahtjev da zajedno s kosovskom policijom sudjelujemo u predistražnom i istražnom postupku", naglasio je Rebić.

Utvrdio je kako "profesionalno vjeruje da će Eulex i UNMIK odgovoriti na zahtjeve Srbije".

Srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova i BIA angažirali su sve svoje resurse u prikupljanju obavještenja i dokaza koji će dovesti do izvršitelja, ali i nalogodavca ovog zločina, naveo je Rebić.

Kopirati
Drag cursor here to close