Zenica

Razrednik nudio seks 14-godišnjoj učenici?

S druge strane, osim nemoralnih poruka koje su stizale učenici na Facebooku, dobivala je i prijeteće poruke, ali i ponudu za seks, tvrdi Avaz.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 03. 2019. u 17:25 Bljesak.info
Kopirati

Novi šokantan slučaj dogodio se u zeničkim obrazovnim ustanovama kad je u Osnovnoj školi ''Musa Ćazim Ćatić'', u Područnoj školi u Blatuši, otkriveno da je razrednik devetog razreda sa svog profila na Facebooku slao nemoralne poruke 14-godišnjoj učenici, doznaje Dnevni avaz.

Obaviješteno Tužiteljstvo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aldina Alić, glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, kratko je potvrdila da je policija zaprimila prijavu o ovom slučaju te da je o svemu obaviješteno Tužiteljstvo ZDŽ, prema čijim uputama postupaju u ovom slučaju.

''Poduzimaju se sve potrebne mjere i radnje radi provjere navoda iz zaprimiljene prijave. U ovakvim situacijama pristupa se krajnje ozbiljno, sve kako bi se utvrdilo pravo činjenično stanje prijave'', kaže Alić.

Roditelji i djevojčica prijavili su slučaj direktoru škole Esadu Ćoroviću, nakon čega je razredu koji pohađa učenica, promijenjen razrednik.

''Odmah smo poduzeli sve što je u našim okvirima, informirali nadležne službe, odredili drugog razrednika, zarotirali nastavnike u tom razredu i to je sve što je u mojoj nadležnosti i zakonskim okvirima. Čekamo ishod istrage, a razrednik je negirao da je poslao ijednu spornu poruku'', kaže Ćorović.

S druge strane, osim nemoralnih poruka koje su stizale učenici na Facebooku, dobivala je i prijeteće poruke, ali i ponudu za seks, tvrdi Avaz.

Bez komentara

I dok profesor negira da je on slao poruke i tvrdi da mu je profil hakiran te da je poruke slao netko treći, navodno je otac išao na večeru s razrednikom, nakon koje je učenica ponovno dobila poruku: ''Bio sam ti s ocem, riješili smo sve, sad možemo.''

Povodom ovog slučaja novinari sarajevskih novina kontaktirali su i oca djevojčice, koji, kako kaže, ne želi davati komentare dok se istraga o ovom slučaju ne završi.

Roditelji se pobunili

Nastavnik koji je, navodno, slao poruke, predaje biologiju u središnjoj, a tehničku kulturu u Područnoj školi. Kako doznaje Avaz, roditelji učenika ove škole pobunili su se protiv toga da sporni nastavnik ide s djecom na ekskurziju, ali još nije poznato što je škola odlučila o ovom pitanju.

Kopirati