Pljačka banke u Mostaru

Razbojnici privedeni u Županijsko tužiteljstvo

Pljačkaši koji su u utorak pokušali opljačkati banku u Mostaru privedeni su u Županijsko tužiteljstvo.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 03. 2019. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pljačkaši koji su u utorak pokušali opljačkati poslovnicu Privredne banke Sarajevo u blizini Španjolskog trga u Mostaru privedeni su na Županijsko tužiteljstvo koje im treba odrediti mjeru pritvora. 

Foto: Bljesak.info / Razbojnici privedeni u Županijsko tužiteljstvo

Uhiceni razbojnici su za vrijeme pljačke bili naoružani s tri pištolja i automatskom puškom, te ih policija smatra iznimno opasnima.

Načelnik Policijske uprave (PU) Mostar Dragan Jelonjić ranije je tijekom dana na konfereciji za novinare govorio o jučerašnjem pokušaju oružane pljačke koji je osujetila policija.

Prema njegovim riječima, policija je imala operativna saznanja da će doći do pljačke banke u Mostaru, a zahvaljujući brzoj i profesionalnoj reakciji spriječeno je to kazneno djelo i uspješno je razriješena talačka kriza.



"Nakon operativnih saznanja koje smo imali u posljednje vrijeme, a i razbojništava koji imaju sličan modus operandi i način izvršenja, pristupili smo prikupljanju operativnih saznanja i informacija te smo suzili broj počinitelja na jedan uži izbor što nas je dovelo do jučerašnje akcije koja je rezultirala uhićenjem trojice počinitelja ovog razbojničkog djela. To su vrlo ozbiljni počinitelji ovakvih teških kaznenih djela i njihov način rada nije nimalo naivan niti bezazlen. Na svu sreću jučer je sve završeno bez posljedica", kazao je načelnik Jelonjić.

Također, istaknuo je kako su pljačkaši koristili vozilo iznajmljeno u Ljubuškom na kojemu su bile nepripadajuće registarske oznake, kao i da se identiteti trojice počinitelja još uvijek utvrđuju.

"Još uvijek mislimo da četvrta osoba nije postojala, ali obavljamo sve operativne mjere i radnje kako bismo se uvjerili da nitko drugi osim uhićenog trojca nije pomagao u izvršenju ovog kaznenog djela", kazao je Jelonjić.

Dodaje kako će policija vjerojatno riješiti još tri ili četiri kaznena djela koja su se dogodila na području HNŽ-a u proteklom razdoblju, a koji su slični po načinu izvršenja te po broju počinitelja, te kako sada slijedi prikupljanje dokaza i dokumentiranje tih kaznenih djela.

Kopirati
Drag cursor here to close