Drvna mafija?

Razbijena drvna mafija u Varešu; podmićivali, krivotvorili isprave, sjekli šumu ...

Uhićeni su K.K. rođen 1980. godine, iz Vareša, Z.Dž. rođen 1963. godine, iz Vareša, N.A., rođen 1967. godine, iz Vareša, R.A., rođen 1970. godine, iz Vareša, M.M., rođen 1973. godine, iz Olova, i I.E., rođen 1977. godine, iz Vareša.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 02. 2018. u 15:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kriminalistički inspektori Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije su, nakon provedene višemjesečne istragu s ciljem prikupljanja dokaza i procesuiranja, uhitili šest osoba koje se sumnjiče za zloupotrebu položaja ili ovlasti, krivotvorenje isprave, primanje dara i drugih oblika koristi te šumsku krađu.

Uhićeni su K.K., rođen 1980. godine, iz Vareša, Z.Dž., rođen 1963. godine, iz Vareša, N.A., rođen 1967. godine, iz Vareša, R.A., rođen 1970. godine, iz Vareša, M.M., rođen 1973. godine, iz Olova, i I.E., rođen 1977. godine, iz Vareša.  

''Prema operativnim saznanjima, kao i dokazima prikupljenim tijekom istrage, navedene osobe su uposlenici 'ŠPD-ZDŽ' Zavidovići, Županijske uprave za šumarstvo i jedan vlasnik privatnog obrta za obradu drveta. Sumnjiče se da su u proteklom periodu, kao članovi organizirane skupine, počinili navedena kaznena djela, a u vezi nezakonite sječe i eksploatacije šume'', kazala je Feni glasnogovornica policije MUP-a ZDŽ Aldina Ahmić.

Uhićene osobe su na ovaj način sebi i drugim osobama pribavili značajnu protupravnu imovinsku korist, a županijskom proračunu nanijeli veliku štetu koja će biti precizno utvrđena tek naknadnim vještačenjima.

U službenim prostorijama Uprave policije MUP-a ZDŽ urađena je osnovna kriminalistička obrada, nakon čega su uhićene osobe uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i otkrivanju izvršitelja, predate na nadležnost i daljnje postupanje Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close