Trojka

Rasvijetljena krađa 80.000 KM iz vozila Elektroprivrede

Vijesti / Crna Kronika | 19. 03. 2020. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protiv tri osobe iz Tuzle čiji su inicijali J.I. (31), N.N. (29) i N.Š. (31) podnesen je izvještaj tuzlanskom Kantonalnom tužiteljstvu zbog sumnje da su na lokalnom putu u tuzlanskom naselju Orašje presrela vozilo "Elektroprivrede BiH" i otuđila više od 80.000 KM, obznanjeno je danas iz Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su nakon višemjesečnih operativnih aktivnosti na rasvjetljavanju razbojništva, počinjenog na štetu "Elektroprivrede BiH" u kolovozu 2019. godine, došli do saznanja i materijalnih dokaza koja ukazuju da se u vezu sa navedenim krivičnim djelom mogu dovesti ove osobe.

Riječ je o krivičnom djelu koje se dogodilo 14. kolovoza 2019. godine u kojem su dvije maskirane osobe na lokalnoj cesti u naselju Orašje, grad Tuzla, presrela vozilo koje je prevozilo novac "Elektroprivrede BiH" i otuđila više od 80.000 KM, prenosi Srna.

Osoba J.I. se sumnjiči da je počinilla krivično djelo 'Udruživanje radi činjenja krivičnih djela' u sticaju sa krivičnim djelima 'Pronevjera u službi' i 'Lažno prijavljivanje', dok su N.N. i N.Š. počinili krivična djela 'Udruživanje radi činjenja krivičnih djela', u sticaju s krivičnim djelima 'Pronevjera u službi', a u vezi s krivičnim djelom 'Pomaganje'.

U službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona izvršena je kriminalistička obrada nad J.I., dok se N.N. i N.Š. nalaze na izdržavanju zatvorske kazne po osnovu počinjenja drugih krivičnih djela.

Kopirati
Drag cursor here to close