Tragedija u Tuzli

Radnik poginuo prilikom pada dijela betonskog mosta

Za sada je poznato da je do nesreće došlo uslijed prevrtanja betonskog mostovskog nosača u tijeku montaže omnia ploča.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 06. 2018. u 19:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava firme Širbegović inženjering priopćila je da je danas oko 13 sati tijekom izvođenja radova na pješačkom mostu u Tuzli smrtno stradao radnik ove tvrtke H.M., dok su druga dvojica radnika lakše ozlijeđena i nisu u životnoj opasnosti. 

Očevid traje, a točan uzrok nesreće utvrdit će se nakon provođenja kompletne istrage. Za sada je poznato da je do nesreće došlo uslijed prevrtanja betonskog mostovskog nosača u tijeku montaže omnia ploča. 

''Uvidom u dokumentaciju u tvorničkoj kontroli utvrđeno je da su betonski nosači i omnia ploče proizvedeni u skladu s projektnom dokumentacijom i važećim normama i za njih je provedena kompletna procedura kontrole tvorničke proizvodnje. Izvršen je redovni inspekcijski pregled nadzorne službe'', navedeno je u priopćenju Uprave tvrtke.  

Poginuli radnik H.M radio je u navedenoj tvrtki 22 godine na poslovima montaže AB konstrukcije. 

''Bio je jedan od najboljih radnika kojeg smo imali. Njegova tragična pogibija kako za obitelj, tako i za naš kolektiv, predstavlja nenadoknadiv gubitak. Danas smo izgubili stručnog, pouzdanog radnika i brigadira koji je dao neprocjenjiv doprinos izgradnji velikog broja objekata na kojima je bio vodeći mentor. Uprava tvrtke i svi uposlenici obitelji izražavaju najiskrenije saučešće'', navodi u priopćenju Uprava tvrtke Širbegović inženjering.  

Kopirati
Drag cursor here to close