Banja Luka

Pušten na slobodu bivši ministar optužen za obljubu djeteta

Okružni sud u Banjaluci ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane Nenadu Suziću (69), bivšem ministru prosvjete i kulture Republike Srpske optuženom za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 12. 2019. u 20:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Srpskainfo.com / Nenad Suzić

Okružni sud u Banjaluci ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane Nenadu Suziću (69), bivšem ministru prosvjete i kulture Republike Srpske optuženom za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina, piše agencija SRNA.

Suziću je, umjesto najstrože mjere, izrečena zabrana sastajanja sa maloljetnom žrtvom i zabranjeno da joj priđe bliže od 100 metara.

"Pritvor osumnjičenom N.S. ukinut je jer je utvrđeno da ne postoje posebni pritvorski razlozi. Okružni sud rješenje je donio nakon ročišta na kojem tužiteljstvu sudu nije predočilo dokaze koji bi ukazali na opravdanost daljeg trajanja pritvora optuženom", priopćeno je iz Okružnog suda u Banjaluci.

Optužnicu protiv Suzića, koji je 5. lipnja uhićen zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju djevojčicu, podiglo je Okružno javno tužiteljstvo Banjaluka.

Optužnica je podignuta 30. rujna, te proslijeđena na potvrđivanje Okružnom sudu u Banjaluci, piše agencija SRNA.

Suzić, koji je bio zaposlen kao redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, udaljen je sa tog radnog mjesta 7. lipnja, a iz Univerziteta je ranije priopćeno da rješenje o udaljenju traje dok je u pritvoru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close