Prostrijelna rana

Pucnjava u Živinicama, vlasnik diskoteke ranjen

Vijesti / Crna Kronika | 15. 07. 2012. u 14:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispred diskoteke Kapo u Živinicama u ranim jutarnjim satima došlo je do masovne tučnjave u kojoj je jedna osoba lakše ranjena iz vatrenog oružja.

U tučnjavi je sudjelovalo više osoba, a vlasnik diskoteke Senad Sakić zvani Sendi (27) je zadobio prostrijelnu ranu ruke. U njega je iz pištolja pucao Mahir Fočić iz Litava, općina Živinice.

Do fizičkog obračuna je došlo kada je Fočić prolazeći pokraj bašte diskoteke uočio osobu s kojom je ranije imao nesporazum, te prišao kako bi se obračunao zbog tučnjave koja se dogodila dva dana ranije. Nakon upozorenja da napusti baštu diskoteke, došlo je do masovne tučnjave.

Prema riječima očevidaca, Fočić je, nakon što ga je Sakić oborio na zemlju, izvukao pištolj te počeo pucati u osobe koje su na njega nasrnule.

Grupa se nakon ispaljena četiri metka razbježala, a Sendi Sakić je preveden u Dom zdravlja Živincie gdje mu je ukazana pomoć.

Mahir Fočić  priveden je u Policijsku stanicu Živinice na saslušanje, a policija vrši istragu o razlozima incidenta, prenosi Dnevni avaz.

Očevid na licu mjesta obavili su pripadnici OKPU Živinice, a o događaju obaviješten je dežurni kantonalni tužitelj.

Kopirati
Drag cursor here to close