Tužiteljstvo BiH

Pronađeni potpuni posmrtni ostatci 12 osoba tijekom ekshumacije na Igmanu

Nakon što je sa prve lokacije izvađeno 12 tijela žrtava, pretraga se nastavlja na drugoj lokaciji na širem lokalitetu od ukupno tri lokacije.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 06. 2019. u 15:35 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istražitelj Tužiteljstva BiH i u ponedjeljak se nalazi na terenu na lokalitetu Lokvice-Golo Brdo na planini Igman, gdje će se nastaviti potraga za posmrtnim ostatcima, žrtava bošnjačke nacionalnosti s područja Donjih Hadžića, koji su nestali u ljeto 1992. godine.

Nakon što je sa prve lokacije izvađeno 12 tijela žrtava, pretraga se nastavlja na drugoj lokaciji na širem lokalitetu od ukupno tri lokacije za koje prema inicijalnim informacijama i izjavama svjedoka, postoji mogućnost da se nalaze tijela određenog broja žrtava. Radi se o prirodnim jamama-vrtačama te je pristup lokacijama dosta otežan.

Potraga se nastavlja za posmrtnim ostacima najmanje pet osoba, od kojih su tri žrtve ženskog spola.

U potrazi za posmrtnim ostacima, koriste se i tehnička pomagala (detektori metala), koji su na prvoj lokaciji otkrili veću količinu čahura i metaka, koji su ukazali na masovnu grobnicu.

Lokacija masovne grobnice locirana je nakon dugotrajnih i višestrukih provjera te drugih procesnih i zahtjevnih stručno-tehničkih radnji poduzetih na temelju naredbi i pod nadzorom Tužiteljstva BiH uz naredbe Suda BiH.

Traganje za posmrtnim ostacima, nastavlja se i u sljedećim danima, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close