Istraga

Pronađene još tri žrtve eksplozije u Kragujevcu

Vijesti / Crna Kronika | 02. 03. 2017. u 19:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posmrtni ostaci trojice nestalih u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu pronađeni su danas, nakon intenzivne potrage. Ministarstvo obrane priopćilo je da su identificirani posmrtni ostaci kapetana Darka Kostića i civilnih osoba Dejana Kovačevića i Željka Nikolića.

Istragu o uzrocima i posljedicama nesreće vodi zamjenik Višeg javnog tužitelja u Kragujevcu Jasmina Stojadinović, priopćeno je iz Ministarstva obrane Srbije, prenosi B92.

Komisija za ispitivanje okolnosti i nastanka izvanrednih događaja, koju je formirao ministar obrane Zoran Đorđević, jučer je počela rad, dok je danas započeo izvanredni inspekcijski nadzor u TRZ, koji po nalogu ministra provodi Inspektorat obrane.

Sućut obiteljima nastradalih uputili su ministar obrane i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković. U eksploziji koja se u utorak dogodila u TZR u Kragujevcu poginula je još jedna osoba, a ozlijeđeno je 25 ljudi.

Ukupno 25 ljudi je ozlijeđeno u eksploziji koja se dogodila u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, a život je izgubio pukovnik Miroslav Perišić.

Do eksplozije je došlo u Tehničko-remontnom zavodu, u objektu A-28, namijenjenom delaboraciji streljiva, a zatim je požar zahvatio objekte A-28 i A-27.

Vatrogasne ekipe sastavljene od pripadnika MUP-a i pripadnika vatrogasne jedinice TRZ Kragujevac pristupile su gašenju požara, kada je, u 13:45, došlo do druge eksplozije.

Kopirati
Drag cursor here to close