Istočna Hercegovina

Pronađena još jedna plantaža marihuane u Hercegovini

Pronađene su 43 stabljike zeljaste biljke koja svojim karakteristikama asocira na stabljike indijske konoplje, visine od 0,20 do 0,96 metara.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 09. 2021. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U istočnoj Hercegovini od početka godine pronađena je peta plantaža marihuane, ovaj put na području grada Trebinja.

Prema riječima Jelene Biberdžić, glasnogovornika PU Trebinje, policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 17. rujna, u mjestu Bijelač, grad Trebinje, pronašli 43 stabljike zeljaste biljke koja svojim karakteristikama asocira na indijsku konoplju, prenosi Avaz.ba.

Foto: Avaz.ba 

''Policijski službenici Odjeljenja za organizirani kriminal i droge zajedno s policijskim službenicima Policijske stanice Trebinje i pripadnicima Žandarmerije su, prilikom pretrage terena u regiji mjesta Bijelač, grad Trebinje, pronašli 43 stabljike zeljaste biljke koja svojim karakteristikama asocira na stabljike indijske konoplje, visine od 0,20 do 0,96 metara. Očevid na mjestu pronalaska stabljika izvršen, kojom prilikom su izuzete stabljike indijske konoplje. Izvršeni su pretresi šireg lica mjesta pronađenih stabljika, a sve u cilju pronalaska predmeta i tragova koji mogu poslužiti u dokumentiranju navedenog krivičnog djela '', izjavila je Biberdžić i dodala da policijski službenici ove Uprave nastavljaju rad na dokumentiranju kaznenog djela "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", kao i na otkrivanju jednog ili više počinilaca ovog kaznenog djela.

Biberdžić je podsjetila da je policijska uprava Trebinje u toku 2021. godine ukupno evidentirala 81 slučaj zloupotrebe opojnih droga, i to šest krivičnih djela "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", kao i 75 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Kopirati
Drag cursor here to close