Švedska

Pronađen eksploziv u blizini nuklearne elektrane Ringhals, podignut nivo sigurnosti

Vijesti / Crna Kronika | 21. 06. 2012. u 11:21 M.M.
Kopirati

U Švedska je podignut nivo sigurnosti u nuklearnim elektranama, nakon što je u kamionu u blizini nuklearne elektrane Ringhals pronađen eksploziv. Službe sigurnosti su eksploziv bez mehanizma za detoniranje pronašle prilikom rutinske provjere na gradilištu blizu elektrane.

U policiji nisu željeli da otkriju količinu i tip eksplozivnog materijala, javlja AP. Policija je priopćila da istražuje mogućnost da je bio planiran napad, ali da još nema osumnjičenih.

Glasnogovornik policije Tommy Nyman je rekao da vozač kamiona nije znao da se u vozilu nalazi eksploziv i ne smatra se da je umiješan u incident.

- Netko sa strane je očigledno stavio eksploziv u kamion, rekao je on.

Zona oko kamiona je evakuirana, a stručnjaci za eksploziv kažu da nema mehanizma koji bi ga aktivirao, što znači da nije bilo opasnosti od eksplozije.

Nuklearka Ringhals, 70 kilometara južno od Gothenburga, drugog po veličini švedskog grada, ima četiri reaktora. Dužnosnici Ringhalsa kažu da i eksplozija u kamionu ne bi izazvala nikakvu ozbiljnu štetu.

Švedska ima 10 nuklearnih centrala koje daju oko polovine električne energije te zemlje.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.