Napad na policajce je napad na sve nas

Progovorila i država

Oglasio se i Admir Katica, ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, na Facebooku. Kako je napisao, potraga za Gačićem, osumnjičenim za ubojstvo, neće biti završena sve dok ne bude doveden pred lice pravde.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 02. 2019. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić najoštrije je osudio ubojstvo pripadnika Federalne uprave policije i uputio brzojav sućuti obitelji poginulog policajaca Mahira Begića.

''Najoštrije osuđujem ubojstvo našeg policajca Mahira Begića. Pozivam sve nadležne institucije i policijske agencije u Bosni i Hercegovini da pojačaju suradnju kako bi se počinitelj što prije pronašao i doveo pred lice pravde. Napad na provoditelje i zaštitnike zakona bilo koje razine u našoj domovini doživljavam kao napad na državu Bosnu i Hercegovinu. Napad na naše policajce je napad na sve nas, građane Bosne i Hercegovine. Obitelji policajaca Mahira Begića koji je poginuo tijekom obavljanja svoje dužnosti, u svoje ime, i uime Vijeća ministara BiH, upućujem izraze sućuti'', piše u brzojavu Zvizdića.

Oglasio se i Admir Katica, ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, na Facebooku. Kako je napisao, potraga za Gačićem, osumnjičenim za ubojstvo, neće biti završena sve dok ne bude doveden pred lice pravde.

Katica ističe, da će se ugledati na sve one policajce koji neće spavati dok se ne rasvijetle okolnosti ubojstva njihovog kolege i dok Gačić ne bude iza rešetaka.

''Tražimo, kopamo, rovimo. To je misija onih koji ne spavaju. Naše policije. Ne sekirajte se. Moguće je sve. Samo nije moguće da mi to prestanemo. Časni policajci, kojih je velika većina. Jedan takav bio je večeras na mjestu događaja. Nije bio na dužnosti, ali je došao kada je čuo šta se desilo. A iz drugog je kantona. Sreo sam ga na mjestu gdje je naš kolega smrtno stradao. Ne spava on koji predstavlja suštinu onog što je profil poštenog policajca. Neću ni ja spavati dok ovo ne riješimo. Ugledat ću se na njega'', napisao je Katica.

Priopćenjem se obratio u noći ubojstva i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Zanimljivo, da nitko od dužnosnika nije reagirao nakon ubojstva u Konjicu.

Kopirati
Drag cursor here to close