Sud

Produljen pritvor Ljubušacima zbog prodaje droge u Hercegovini i Hrvatskoj

Pritvor je produljen zbog opasnosti da bi osumnjičenici boravkom na slobodi utjecali na svjedoke, prikrivali dokaze i ponovili kazneno djelo.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 12. 2017. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Širokom Brijegu na osnovu prijedloga za produljenje pritvora Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke produljio je pritvor za još dva mjeseca osumnjičenicima K.C. (44), M.C. (42) i D.M. (35), sva trojica iz Ljubuškog.

Pritvor je produljen zbog opasnosti da bi osumnjičenici boravkom na slobodi utjecali na svjedoke, prikrivali dokaze i ponovili kazneno djelo.

“Nalogom o provođenju istrage ovog tužiteljstva osumnjičeni K.C. se tereti da je organizirao grupu ljudi u cilju počinjenja kaznenog djela neovlaštene prodaje i stavljanja u promet opojnih droga, a M.C. i D.M. su postali pripadnici organizirane grupe ljudi. Sumnjiče se da su nabavljali i prodavali opojnu drogu tipa kokain i speed velikom broju konzumenata s područja Hercegovine i Republike Hrvatske, koristeći pri komunikaciji šifrirane poruke.

Nastavlja se rad na ovom predmetu, što znači utvrđivanja svih činjenica vezanih za osumnjičenike i kaznena djela za koja se sumnjiče”, izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close