Vlastimir Tomić

Prodaja droge: Priznao krivicu i pomoći će u otkrivanju dilera

Optuženi se obavezuje da će nadoknaditi iznos od 400 KM, koji je pribavio prodajom opojnih droga.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 10. 2018. u 10:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optuženi u predmetu kodnog naziva ''Nasljednik'' sporazumno je priznao krivicu. Predložena je kazna zatvora i svjedočenje u predmetu protiv ostalih optuženih. 

Optuženi Vlastimir Tomić, rođen 1960. godine u Valjevu, državljanin Republike Srbije, u potpunosti je priznao krivicu za počinjeno kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama. 

Tužiteljstvo za optuženog predlaže izricanje jedinstvene kazne zatvora od jedne godine i dva mjeseca, a predložena kazna je u skladu s ulogom optuženog u izvršenju kaznenog djela opisanog u optužnici. 

Također, u skladu sa sporazumom, od optuženog će se oduzeti sredstva korištena za izvršenje kaznenog djela, uključujući mobitel i SIM kartice te kilogram folijarnog gnojiva – agrostemina. 

Optuženi se obvezuje da će nadoknaditi iznos od 400 KM, koji je pribavio prodajom opojnih droga. 

Sporazumnim priznanjem optuženi se obavezao na svjedočenje o svim činjenicama koje su mu poznate u ovom kaznenom predmetu i o svim izvršiteljima, suizvršiteljima i sudionicima u izvršenju ovih kaznenih djela, a koji su mu poznati i u kojim kaznenim djelima su sudjelovali.     

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem pravnih posljedica, bez ikakve prisile ili nagovora te se obavezuje da će snositi troškove kaznenog postupka koje će, u zavisnosti od složenosti postupka, odrediti Sud BiH.     

Sporazumnim priznanjem krivice optuženi je u potpunosti priznao odgovornost za počinjeno kaznenog djelo te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH. 

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.  

Kopirati
Drag cursor here to close