Tužiteljstvo

Pritvor zbog dvostrukog ubojstva u Gračanici

Vijesti / Crna Kronika | 10. 02. 2015. u 13:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije je sucu za prethodni postupak Županijskog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za Muhameda Nurkića (43) iz Gračanice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva ubojstva i kazneno djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja TŽ.

Postoji osnovana sumnja da je Nurkić u nedjelju 8. veljače u 18:20 sati u ugostiteljskom objektu 'Trio' u naselju Luke u Gračanici, nakon svađe i naguravanja sa Zijadom Džinićem (42) i Samirom Turkušićem (39) iz Gračanice, nakratko napustio kafić, otišao do kuće, vratio se u objekat i iz lovačke puške - sačmarice iz blizine ispalio po jedan hitac u glavu Džiniću i Turkušiću, koji su preminuli na mjestu događaja.

Osumnjičeni se nakon toga sam predao u policijsku stanicu u Gračanici. Pripadnici MUP-a TŽ su izvršili kriminalističku obradu, te su u ponedjeljak uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu Nurkića predali u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istražne radnje u ovom predmetu su u tijeku, navodi se iz Tužiteljstva TŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close