Goran Pavković

Pripadniku HVO-a godinu dana zatvora

Pavković je priznao da je sudjelovao je u mučenju oštećenih, tako što im je golo tijelo dodirivao električnom palicom, tukao ih nogama i rukama, kao i palicom po svim djelovima tijela.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 04. 2018. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info  / Ilustracija

Nakon prihvaćanja sporazuma o priznanju krivnje, Sud Bosne i Hercegovine je osudio Gorana Pavkovića na godinu dana zatvora za ratni zločin počinjen na području Prozora.

Pavković je postigao sporazum o priznanju krivnje s Tužiteljstvom BiH. Prema sporazumu, Pavković je zločin počinio kao pripadnik Hrvatskog vijeća obrane (HVO) za regiju Prozor/Rama.

''Neutvrđenog datuma u studenom 1993.u prostoriji Vatrogasnog doma u Prozoru u kojem su pripadnici HVO-a vršili ispitivanje privedenih civila kao sudionik sudjelovao je u mučenju oštećenih, tako što im je golo tijelo dodirivao električnom palicom, tukao ih nogama i rukama, kao i palicom po svim djelovima tijela'', stoji u sporazumu, javlja Birn.

Predsjedavajući Sudskog vijeća, Halil Lagumdžija je kazao da je do sporazuma došlo svjesno i dobrovoljno, a ovakva presuda je donesena jer je optuženi bio mlađa punoljetna osoba.

''Sud je utvrdio da je optuženi kriv nakon što je proučen 31 dokaz optužbe. Cijenjene su sve okolnosti i imao je u vidu, da kazna treba zadovoljiti pravdu i da satisfakciju žrtvama. Same žrtve su pozdravile sklapanje sporazuma'', kazao je Lagumdžija.

Sporazumom je Pavković oslobođen plaćanja troškova postupka. Na visinu kazneno-pravne sankcije ne postoji mogućnost žalbe.

Kopirati
Drag cursor here to close