Intenzivne padaline

Prijedor: Poplavljeno oko 200 stambenih objekata

Traži se i angažiranje mehanizacije i ljudstva na postavljanju vreća pijeska radi sprečavanja prodora plavnih voda u stambene objekte u zonama zahvaćenim poplavom.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 05. 2019. u 08:20 Fena
Kopirati

Usljed intenzivnih padalina došlo je do naglog rasta razine vodostaja rijeke Miloševice i Puharske u Prijedoru i plavljenja oko 200 stambenih objekata te presijecanja putnih komunikacija u zoni tih vodotoka. 

Na sjednici Gradskog stožera za izvanredne situacije, sinoć je zbog ugroženosti značajnog broja objekata od poplave u naseljima Topolik, Vrbice, Donji Orlovci, Raškovac, Čejreci, Puharska i druga, proglašen prvi stupanj pripravnosti za zaštitu od poplava na području grada Prijedora. 

Od Teritorijalne vatrogasne postrojbe i drugih subjekata zaštite i spašavanja zatraženo je preduzimanje mjera zaštite i spašavanja u zonama ugroženosti od poplava prema iskazanim potrebama na terenu, a prije svega na pružanju pomoći u slučajevima potreba evakuacije stanovništva i životinja. 

Traži se i angažiranje mehanizacije i ljudstva na postavljanju vreća pijeska radi sprečavanja prodora plavnih voda u stambene objekte u zonama zahvaćenim poplavom, priopćeno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije u Prijedoru.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati