Zločini u Gacku

Prijave protiv šest bivših pripadnika Armije BiH

''Sumnjiče se da su kao pripadnici Armije RBiH, 18. rujna 1992. godine, za vrijeme oružanog sukoba u BiH, kršili pravila međunarodnog humanitarnog prava, prvenstveno odredbe Ženevskih konvencija, na području općine Gacko'', navodi se.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 12. 2018. u 10:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Trebinju dostavila je Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine  izvještaj protiv šest osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela ratnih zločina protiv civilnog stanovništva i protiv čovječnosti na području općine Gacko.

Prijavljene su osobe inicijala Z.B., J.O., H.O., E.K., M.P. i J.H., priopćeno je danas iz Policijske uprave Trebinje.

''Sumnjiče se da su kao pripadnici Armije RBiH, 18. rujna 1992. godine, za vrijeme oružanog sukoba u BiH, kršili pravila međunarodnog humanitarnog prava, prvenstveno odredbe Ženevskih konvencija, na području općine Gacko'', navodi se u priopćenju iz policije.

U 2018. godini Policijska uprava je Tužiteljstvu BiH dostavila sedam izvještaja za počinjena krivična djela ratnog zločina, protiv sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila navedena krivična djela tokom 1992. godine na teritoriji općina Konjic i Čapljina.

Kopirati
Drag cursor here to close